Bärdonsloppis!

Nu är det dags igen! Här hittar du information om hur loppisen funkar och hur en gör för att sälja och köpa. Loppisen är en swishloppis och det går att sälja alla sorters (ergonomiska) bärdon och bärjackor.

Swishloppis – vad är det?

Swishloppis innebär att säljaren märker sin vara med sitt telefonnummer, information och pris, så att köparen helt enkelt kan swisha beloppet. Säljaren behöver alltså inte vara närvarande. Spekulanter får självklart också ringa eller smsa säljaren med frågor eller bud. GOS personal kollar köparens app mot säljarens detaljer innan sjalen eller selen lämnar butiken.

Förra gången såldes ungefär 40% av sakerna som lämnades in. (Men vi tycker det var nästan lika viktigt och värdefullt att vi – GOS och alla säljare tillsammans – gav många en chans att klämma på, prova, jämföra och uppleva olika sjalar, olika material och vävsätt).

Att sälja

Rulla ned för att anmäla dig och köpa etiketter.

Etiketten är din “biljett” till loppisen – du fyller i en för varje sjal eller sele och vi fäster dem på varan med ett plastspjut (i en tvättrådsetikett eller liknande om vi kan). Etiketterna kostar 100kr styck eller 200kr om du vill att din vara ska synas på vår Instagram också.

När du skickat in formuläret swishar du totalsumman till 123 625 1029. Skriv din mejladress som meddelande. Kvitto kommer på sms när vi bekräftat betalningen (kan dröja någon dag eller så) och etiketterna hämtar du i butiken (om du anmäler dig senast 14 oktober kan vi också skicka ut etiketterna till dej).

Antalet etiketter är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Du kan köpa etiketterna direkt men bärdonen måste lämnas in mellan 18 och 19 oktober, kl 10-18.

 • Lägg varje bärdon i en separat påse (denna kommer du inte att få tillbaka).
 • Om det är tillbehör med till bärdonet (bärkasse, förpackningar etc) så kommer vi där det är möjligt att fästa dessa på bärdonet med ett plastspjut. Om det inte är möjligt så kommer de att förvaras separat tills bärdonet blir sålt.

Om din sjal eller sele inte blir såld får du tillbaka etiketten och den förvandlas då till ett presentkort som du kan använda för att delbetala valfri vara i GOS sortiment med ett värde över 1000kr, fram till 31 december 2018.

I år kommer vi att erbjuda två val för säljare – att ha sin sjal eller sele enbart i butiken, eller att även få den uppvisad på vår Instagram. Eftersom det innebär ganska mycket arbete för oss så kostar det lite mer att vara med på Instagram.

Om ditt bärdon inte blir sålt så kan du hämta det mellan 27-31 oktober.

Att tänka på som säljare
 • Nytt för den här gången är att vi vill att du skriver sjalens eller selens nypris och/eller begagnatvärde på etiketten (förra året var det många spekulanter som stod och sökte i Slingofest).
 • Det är bra om du är tillgänglig för att svara på sms under tiden då loppisen pågår. Om det är någon speciell dag eller tid på dagarna då du inte är tillgänglig, skriv gärna det på baksidan av etiketten.
Hur en fyller i etiketten
 • NAMN överst på etiketten ska vara namnet på sjalen eller selen! Ditt eget namn skriver du där det står ÄGARE.
 • MATERIAL – kanske mest relevant om det gäller sjaltyg, men om det är en sele eller liknande i t.ex ekobomull är det ju intressant också.
 • STORLEK – fyll bara i om det är relevant. En Ergobaby sele t.ex finns ju bara i en storlek så då behöver du inte skriva något här.
 • ÄGARE: ditt namn.
 • ÄR PRISET FÖRHANDLINGSBART? Kryssa i det som gäller. Tänk på att om du kryssar Nej så kan du gå miste om köpare.
 • DET BÄSTA MED DENNA ÄR: Här kan du skriva några ord om vad som utmärker din sjal eller sele – t.ex wrapping qualities, lättskött, varför du har tyckt om den och varför man ska fundera på att köpa den.
 • På baksidan kan du skriva om det finns djur i hemmet, om bärdonet är reparerat eller hemsytt, om det finns pulls eller andra fel, och annan relevant information. Skriv också om du inte vill att spekulanter provar bärdonet
Att köpa

Allt du behöver för att köpa är din telefon och Swishappen. Om du vill betala med kontanter får du arrangera det med säljaren. Du kan inte betala med GOS presentkort. Det går bra att prova alla begagnade bärdon på loppisen (såvida inte säljaren uttryckligen säger något annat på etiketten).

Om du köper via Instagram så behöver du dels swisha köpesumman till säljaren (vi lägger upp bilder på etiketterna tillsammans med bärdonen) och dels swisha GOS en fraktkostnad på 95kr (såvida du inte kommer överens med säljaren om någon annan lösning).

Villkor
 • GOS tar ut en avgift (i form av priset på etiketten) för varje bärdon som lämnas in till försäljning
 • GOS tillhandahåller galgar och bärkassar
 • Alla transaktioner på loppisen äger rum mellan köpare och säljare som privatpersoner
 • GOS ansvarar inte för skicket, säkerheten eller värdet på någon vara som säljs mellan privatpersoner i våra lokaler
 • Vi gör vårt bästa för att ta hand om alla varor som lämnas in och för att förebygga stölder, men vi tar inget ansvar för skador, nedsmutsning eller stöld. Alla som lämnar in saker till försäljning gör det på egen risk
 • Oanvända etiketter kan inte returneras eller återbetalas (men de gäller som värdebevis vid köp av varor över 1000kr i butiken fram till 31 december 2018)
 • GOS förbehåller sig rätten att bedöma vilka bärdon som räknas som ergonomiska och eventuellt neka att ta emot sådana som inte uppfyller kraven